Ledestraat

LEDESTRAAT, Lembeke

Woning op een verdraaid perceel. (2020) - i.s.m. Ir. Architect Nicolas Claeys -

OPENHUIZENDAG 26 september: Een rondleiding in deze woning? Inschrijven kan via Mijn Thuis Op Maat

De opdracht bestond erin om op een herverkaveld, trapeziumvormig perceel een nieuwe woning te ontwerpen, waarbij veel licht, flexibiliteit naar de toekomst toe en contact met de tuin een centrale rol spelen.

De vormgeving van deze nieuwbouw is een antwoord op een onregelmatig perceel waarbij de bouwzone en de perceelgrenzen zich schuin tegenover de straatzijde bevinden.

Om de nodige geborgenheid te bekomen en de tuin te zo groot mogelijk te houden, werd de woning georganiseerd in een verdreven L-vorm.

Evenwijdig met de straat bevinden zich de functionele ruimtes en een flexibele praktijkruimte. De private leefruimtes bevinden zich achteraan en volgen de schuine perceelgrens.

Deze inplanting zorgt voor een optimale oriëntatie door de zon van ‘s morgens tot ‘s avonds in de tuin toe te laten.

De volledig beglaasde gevel aan de tuinzijde schept ruimte en versterkt het contact met de groene omgeving. Door middel van een lichtstudie werd de zonneluifel optimaal ontworpen om de zomerzon te weren en de winterzon tot diep in de woning binnen te laten.

Het nachtgedeelte is opgevat als een eenvoudige rechthoek boven de leefruimtes en werd in de diepte van het perceel geplaatst.

Delen: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+