Dorpshuis

DORPSHUIS, Bassevelde

Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verenigingen in het centrum van Bassevelde. (2018)

De uitdaging bestond erin om een nieuwe, afzonderlijk functionerende vleugel te bouwen aan het oude gemeentehuis, een voormalig schoolgebouw uit 1859 met een sterk historisch karakter.

Het nieuwe volume wordt opgevat als een paviljoen en doet afstand van het aanpalende, meer gesloten gebouw. De patio zorgt voor de nodige scheiding tussen de polyvalente ruimte, zorgt voor rust en voorziet het nieuwe deel van lucht en licht.

De polyvalente ruimte opent zich naar de achterliggende parkzone, de inkomhal met foyer wordt eveneens verhoogd en opent zich naar de dorpskern om de toegang/laagdrempeligheid te versterken.

nieuwbouw publiek

Delen: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+