Stenenmolenstraat

STENENMOLENSTRAAT, Ertvelde

Renovatie van een vrijstaande Vlaamse woning in een woonwijk. (2017) - i.s.m. Ir. Architect Nicolas Claeys -

De opdracht bestond erin om een typische verouderde woning op te waarderen met een beperkt budget. Er werd geopteerd om het gelijkvloers aan te pakken en de kwaliteit van de leefruimtes en het contact met de tuin te versterken. Een nieuwe aanbouw met veel licht moet de veranda moet vervangen.

De bouwheer wenste de zon maximaal te ontvangen. Hierdoor werden de raamkaders aan de tuinzijde zo beperkt mogelijk gehouden. Het schrijnwerk loopt tot aan de dakrand en de hoeken werden glas-op-glas uitgevoerd.

Om het midden van de woning van voldoende licht te voorzien werd de overbodige ruimte onder het schuine dak open gemaakt en werden 2 daklichten voorzien. Deze opening versterkt de ruimtelijkheid en zorgt voor een verbinding met de bovenliggende bureau- en hobbyruimte.

renovatie residentieel

Delen: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+